måndag 10 december 2012

Fudge, äntligen!

Men nu så :)
Här ska ni få receptet på den godaste fudge jag gjort än så länge!
 
Apelsinchokladfudge!
 
Du behöver:
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk flytande honung
100g apelsinchoklad (marabou tex)
 
Gör så här:
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull
tills smeten når en temperatur av 120 grader.
Har du ingen termometer så gör du kulprov, när smeten går att forma till en kula är det klart!
Koka på ganska låg värme och rör om ibland så inte smeten bränner i botten!
 
Ta av kastrullen från plattan och rör i honungen och smöret.
Koka sedan smeten i 2 minuter till.
Ta av kastrullen från plattan igen och smält ner chokladen
(som du brutit i mindre bitar) i smeten.
 
Häll upp smeten i en form (ca 15x20 cm) som du klätt med bakplåtspapper.
Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåpet ett par timmar.
Skär i bitar och njut :)
Förvara fudgen i kylen.
 
Det söta lilla fatet är stort som en handflata ungefär och köpt på Lagerhaus.
 
Om du nu mot all förmodan inte tycker om apelsinchoklad,
går det naturligtvis bra att byta ut den till en chokladsort du tycker om!
 
Önskar oss alla en god natt!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar